Medicinske sestre i tehničari iz Srbije koji su sreću potražili u Nemačkoj kažu da su prezadovoljni uslovima koje su im ponudili nemački poslodavci.

Medicinari koji su već krenuli da rade u nekoj od ustanova u ovoj državi, kao i oni koji se spremaju da tamo odu, ne kriju da im je glavni motiv odlaska iz Srbije bio pronalazak bolje plaćenog posla, ali i mogućnost daljeg usavršavanja.

Mnoge je na ovaj korak nagnala i nezaposlenost, s obzirom na činjenicu da su neki na birou i po deceniju, bez većeg izgleda da će u skorije vreme rešiti ovaj problem. Međutim, put Nemačke odlaze i medicinske sestre i tehničari koji su zaposleni u nekoj od zdravstvenih ustanova, u želji da sebi i svojoj deci obezbede „bolje sutra“.

Jednoglasni su da su, po dolasku, naišli na punu podršku od strane poslodavaca kako u pogledu budućeg usavršavanja, tako i kad je reč o dolasku njihovih porodica u Nemačku. Zdravstveni radnici koji su već zasnovali radni odnos u ovoj državi, priznaju da pomalo strahuju od života u novoj sredini, ali su uvereni da će brzo doći sve na svoje.

Kompanija „VisperoGmbH“ sa sedištem u Bonu, je specijalizovana za posredovanje u zapošljavanju medicinskog stručnog kadra u Nemačkoj.

Njihovi klijenti su klinički centri, regionalni domovi zdravlja i domovi za stara lica, po celoj Nemačkoj. To su pouzdane i stabilne zdravstvene ustanove koje nude odlične uslove za život, rad, napredovanje i usavršavanje.

„VisperoGmbH“ za potrebe nemačkih poslodavaca traži sve one koji žele da rade i da se usavršavaju u njihovoj zemlji. Više informacija o njihovom radu možete pronaći na sajtu www.vispero-gmbh.de/rs

Od kompanije VisperoGmbH možete očekivati kompletnu podršku u vašem prvom koraku života i rada u inostranstvu, što znači da će biti uvek uz Vas, tokom vaše faze adaptacije na novu radnu i životnu sredinu.

Usluge regrutacije medicinskog osoblja, u našoj zemnlji, isključivo plaćaju klijenti koji su angažovali kompaniju „VisperoGmbH“, tako da ne postoje nikakvi troškovi niti obaveze od strane kandidata prema kompaniji „VisperoGmbH“.

Postoji potreba za kandidatima sa završenom srednjom medicinskom školom i znanjem nemačkog jezika na nivou A1/A2/B1/B2/C1, koji su zainteresovani da žive i rade, u Nemačkoj.

Zajedno sa Centrom za strane jezike „Focus iz Zrenjanina, „Vispero“ je obezbedio 10 stipendija za časove nemačkog jezika za početni A1 i srednji A2 nivo. Ideja je da osobe koje dobiju stipendiju, dovedu do B2 nivoa i osposobe ih za rad i život u Nemačkoj. Namera im je, takođe, da dok su ti ljudi još u Srbiji, urade nostrifikaciju njihovih diploma, tako da će u Nemačku ići kao medicinski tehničari. To znači da će odmah po dolasku u Nemačku raditi za platu medicinske sestre-tehničara i neće morati da rade kao pomoćnici negovatelja za manju platu.

U saradnji sa Centrom stranih jezika „Focus“, kompanija „VisperoGmbH“ organizovaće  besplatni seminar u maju, na kojem možete dobiti sve neophodne informacije,  vezano za besplatne kurseve nemačkog jezika i program koji sprovode u našoj zemlji.

Da biste prisustvovali seminaru, ne morate imati određeni nivo poznavanja nemačkog jezika. Takođe, ne morate biti kandidat našeg centra.

Broj mesta na seminaru je ograničen!

Ukoliko ste zainteresovani, neophodno je da se prijavite na broj telefona 023/512-255 ili putem e-mail adrese language.centre.focus@gmail.com.