Naslovna →  Najčešća pitanja

Koliko traje kurs nekog stranog jezika?

U našoj školi možete pohađati Intenzivni kurs, Redovan – Grupni kurs ili Individualnu nastavu. U zavisnosti od toga, za koji vid nastave se opredelite, zavisi i koliko će kurs trajati. Jedan kurs može da traje od 6 nedelja, ukoliko je Intenzivnu kurs, pa sve do 10 meseci ukoliko je u pitanju Redovna – Grupna nastava.

Koliki je fond časova?

Ukoliko se odlučite za Intenzivni kurs, fond časova, od 60 minuta, za jedan kurs je 30, a ukoliko ipak izaberete Redovnu – Grupnu nastavu, fond časova, od 60 minuta, za 10 meseci je 72.

 

Koliko ima polaznika u grupi?

5-8

Koliko vremena treba, da bi se završio jedan ceo nivo?

Da biste završili jedan ceo nivo, nekog stranog jezika iz naše ponude, potrebno vam je 60 časova ( 12 nedelja ), ukoliko upišete Intenzivni kurs ili 72 časa ( 10 meseci ) ukoliko upišete Redovnu – Grupnu nastavu.

Kada se mogu upisati na kurs?

Upis je uvek u toku!

Kako mogu da zakažem testiranje?

Telefonom na 023/512-255 ili na 060/02-07-320

Da li se mogu upisati nakon što počne polugodište?

Da, jer možemo uvek precizno da odredimo nivo Vašeg trenutnog znanja i da vam predložimo da se priključite nekoj od postojećih grupa.

Da li se dijagnostički test naplaćuje?

Ne. Takođe, test Vas ne obavezuje da se upišete na neki od naših kurseva.

Koliko često se organizuju časovi?

2 puta nedeljno po 60 minuta ako ste izabrali Redovnu – Grupnu nastavu. 3 puta nedeljno, od 60 do 90 minuta ako se odlučite za Intenzivni kurs.

Koji period je obuhvaćen ugovorom?

10 meseci za Redovnu – Grupnu nastavu. 3 meseca za jedan Intenzivni kurs.

Kada potpisujem ugovor?

Pre početka nastave.

Da li je moguće, da dođe do promene cene u toku ugovorenog perioda, za određeni kurs?

U ugovoru, koji potpisujemo pre početka nastave, postoji tačka koja odobrava promenu cene, ali za sve ove godine škola „Focus“ nikada nije menjala cenu u toku ugovorenog perioda.

Zašto u septembru plaćam isto kao u oktobru, a nastava je počela sredinom meseca?

Prvu ratu plaćate prilikom sklapanja ugovora, a svaku sledeću do 15. u mesecu.

Da li škola „Focus“ odobrava neke popuste?

Pored 10 % popusta na isplatu godišnje školarine u celosti, odobravamo 5% popusta i na isplatu školarine na polugodišnjem nivou, kao i 10% popusta za dvoje dece ili porodični paket.
Takođe ostvarujete pravo i na 3% popusta ukoliko učite više jezika u našoj školi.
Škola „Focus“, takođe, tradicionalno odobrava i sezonske popuste u junu i januaru na sve vrste kurseva.

Kada je najbolje vreme da dete počne sa učenjem nekog stranog jezika?

Na osnovu našeg iskustva, najbolje vreme da dete počne sa učenjem jezika je u predškolskom uzrastu, tj. kada sa 4,5 i 6 godina. Tada na najlakši i najspontaniji način prihvata učenje svake vrste i stvara preduslov za uspešno učenje jezika, bez obzira na prirodne predispozicije.

Da li je individualni rad (privatni časovi) pogodan za decu?

Individualni rad je pogodan za Vaše dete ukoliko mu je potrebna pomoć pri učenju, ali ne kao trajno rešenje za jezičko obrazovanje vašeg deteta. Deca, bez obzira na uzrast, ipak najbolje uče u grupi. Naravno, postoje slučajevi kada treba organizovati individualne časove za dete jer mu u tom momentu takva organizacija pomaže da na najefektivniji način postigne cilj (priprema za sticanje Kembridž diploma).

U kojim terminima se održava nastava?

Kada je u pitanju grupni oblik rada, nastava se odvija u popodnevnim časovima, u terminima od 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00. Ukoliko se kandidati, u okviru jedne grupe, dogovore, nastava može da se održava i u prepodnevnim časovima.
Časovi intenzivne i individualne nastave se, uglavnom, ne održavaju u fiksnim terminima, već se svaki termin određuje u dogovoru sa polaznikom.

Da li su udžbenici uključeni u cenu kursa?

Ne, oni se plaćaju posebno. Škola ima dugogodišnju saradnju sa knjižarama, koje se bave uvozom udžbenika za naše tržište, pa može da obezbedi kandidatima da kupe knjige u našoj školi.

Da li na kraju semestra dobijamo sertifikat?

Kada odslušate sve časove, predviđene kursom, radite test, nakon kog polažete usmeni ispit pred komisijom i na osnovu postignutih rezultata Vam se izdaje sertifikat škole „Focus“.

Da li su vaši sertifikati priznati?

Sertifikat o posedovanju određenog nivoa znanja, koji ćete dobiti u našoj školi, možete iskoristiti kao dokument prilikom apliciranja za posao ili kao dokument potreban za apliciranje za neku od viza stranih zemalja.
Prema našim saznanjima, mnogi fakulteti, u našoj zemlji, oslobađaju svoje studente polaganja ispita za neki strain jezik, ukoliko student poseduje sertifikat naše škole o postignutom određenom nivou znanja.

Ko će mi predavati?

U našoj školi predaju predavači koji poseduju višegodišnje iskustvo u radu, kako sa decom, tako i sa odraslima.
Predavači koji poseduju Kembridž sertifikate (FCE,CAE,CPE) koji su priznati od strane Ministarstva, diplomirani profesori Filološkog fakulteta, predavači kojima je neki strani jezik maternji ili studenti završne godine Filološkog fakulteta koji se nalaze trenutno na mentorisanoj praksi u školi „Focus“.

Da li mogu da biram predavača?

Ukoliko se opredelite za Intenzivni kurs i ukoliko traženi predavač ima slobodnih termina.

Da li plaćam i za časove koje sam propustio/propustila?

Ukoliko izostanete sa četiri vezana časa, u toku jednog meseca, imate mogućnost da radite nadoknade sa predavačem, za propuštene časove ili možemo da vam umanjimo ratu za 50%.

Da li nam predavači stoje na raspolaganju i van časova?

Focus – tim, u svakom momentu, stoji na raspolaganju svojim kandidatima i uvek smo spremni da pomognemo, ukoliko je to u našoj moći.

Koja je procedura ukoliko želim da raskinem ugovor sa vama?

Potrebno je da date kratku izjavu i svoj potpis, kao i da izmirite svoje, ugovorom stečene, obaveze prema školi „Focus“.