Ovog leta želite da poboljšate svoj engleski? Očekuje vas kontakt sa strancima, putovanje, razgovor za posao ili želite da se pripremite za jesen i nove poslovne izazove? Bez obzira koja je situacija pred vama – postoji nekoliko načina kako možete poboljšati svoj engleski. 

Najbolja preporuka, za početak, bila bi da upišete LETNJI INTENZIVNI KURS ENGLESKOG JEZKIA i kroz svakodnevnu komunikaciju usavršite sve četiri  jezičke veštine i obogatite svoj vokabular.

Pored naših već proverenih metoda, u današnjem blogu donosimo i 4 načina kako da sami usavršite engleski ovog leta!

Učenje engleskog jezika ne mora uvek da bude dosadno i komplikovano. Postoji mnogo načina kako možemo da poboljšamo komunikaciju na engleskom. Mnogi od njih mogu biti i zabavni.

 

Gledajte filmove i televiziju na engleskom

Svi znamo da su britanski i američki filmovi i TV programi najpopularniji na svetu. Gledajući ih možemo i da učimo jezik. Ako ne možete da pratite film bez titlova, uključite titlove na engleskom jeziku. Tako ćete moći istovremeno i da slušate i da čitate. Budite sigurni da ćete ovako obogatiti svoj rečnik i usvojiti nove gramatičke strukture.

Čitajte knjige i časopise na engleskom

Čitanje je odličan način da usavršite svoj engleski u slobodno vreme. Možete da čitate kad vam se prohte, brzinom koja vam odgovara, bez profesora koji vam gleda preko ramena i požurkuje vas. Ako ste početnik, uzmite neku knjigu za decu, jer će tu jezik biti lakši nego u knjigama za odrasle.

Možete, takodje, da čitate i časopise. Ne samo da ćete usavršiti svoj engleski, nego ćete saznati puno stvari o lokalnim dogadjajima i kulturi, što može biti od velike pomoći u razgovoru sa ljudima. Ako ste na nižem nivou počnite sa tabloidima jer je jezik jednostavniji i lakše se razume.

Slušajte britansku i američku muziku

Slušanje muzike, kao i gledanje filmova i televizije, je super zabavan način za učenje engleskog. Izaberite muziku koja vam se svidja, a tekstove svih pesama možete lako pronaći na internetu. Možete da slušate jednu pesmu dnevno, ako naidjete na nešto što ne razumete, slobodno istražite na internetu. Za početak izaberite nešto sporije što se lako razume, neku baladu možda. Kasnije, možete da probate neki komplikovaniji tekst, neki rep možda, koji je generalno brži i teži za razumevanje.

Promenite jezik na društvenim mrežama i telefonu

Podesite jezik na Facebooku, Instagramu, Twitteru i telefonu na engleski. Tako možete da usavršavate svoj engleski dok komunicirate sa prijateljima i naučite nove reči i izraze.

Ne možete očekivati da sedite u učionici dva puta nedeljno i da naučite da dobro govorite jezik. Potrebno je mnogo rada i više različitih aktivnosti van škole. Zato, pratite naše savete i učinite učenje engleskog zabavnim! Uskoro ćete primetiti da se koristite njime bez muke!

U svakom slučaju, opustite se! Učenje će biti uspešnije ako odbacite sve predrasude koje nosite i ako počnete govoriti engleski bez previše analiziranja. Konverzacija će biti bolja ako govorite opušteno. Ne treba da se bojite grešaka! Na greškama se najbolje uči.